Έλεγχος σε 13.693 άτομα στην Θεσσαλονίκη

0
180

Γίνονται κυρίως στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης

Οι αστυνομικοί του Τμήματος  της Γενικής Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης έψαξαν 13.693 άτομα από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι και τις 16 Αυγούστου. Την ίδια περίοδο, συνελήφθησαν 692 άτομα και συνελήφθησαν 511 απο περιπολίες πεζών και ποδηλάτων.

Οι συλλήψεις αφορούσαν περιπτώσεις ληστείας και κλοπής, παράνομης διακίνησης, παραβιάσεις τελωνειακών νόμων, αλλοδαπών, όπλων, εθιστικών ουσιών και άλλων αδικημάτων. Ταυτοχρόνως εντοπίστηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων.

Η Γενική Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης τονίζει τις περιπολίες των πεζών και των ποδηλάτων, με στόχο την καλλιέργεια πνεύματος αμοιβαίας συνεργασίας με τους πολίτες, την εξασφάλιση της ασφάλειας και της καθημερινής τους ζωής, σύμφωνα με το πρακτορείο Αθηνών-Μακεδονίας.

Οι περιπολίες γίνονται κυρίως στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Έως οκτώ περιπολίες πεζών και δύο περιπολίες ποδηλάτων λειτουργούν καθημερινά, καλύπτοντας ώρες από τις 07:00 έως τις 02:00, ανάλογα με την περίπτωση.